Overvekt? 65,- pr kilo!!

Flyselskapene informerer sine kunder om at det er en max vekt på bagasjen man kan ta med på flyreisen. Det kan for eksemel være 20 kilo for kofferten din og 10 kilo for håndbagasejen.

Nylig var jeg på en flyreise og opplevde en aldri så liten «krise» på flyplassen! Jeg «ble tatt» for overvekt!! Bagasjeovervekt!

Kofferten min (som er gigantisk) veide 6,6 kg for mye, og jeg ble bedt om å fjerne noe eller betale 65 kroner pr kilo! Den unge, blonde damen i skranken var ekstra snill og sa at dersom jeg valgte å betale kunne hun «slå av» til 4 kilo istedet for 6,6.

Dette var riktig uheldig, for selv om hun var aldri å snill, så hadde jeg ikke penger til dette der og da! (og det er en annen historie) Jeg hadde heller ingen mulighet for å flytte eller fjerne 4 kilo fra kofferten min.

Dette her kunne ha blitt en liten krise, denne tidlige vintermorgenen, men jeg tok det forholdsvis rolig. Både fordi jeg var tidlig ute for en gangs skyld OG at jeg har lært meg å fokusere på at ting ordner seg! «All is well». Må innrømme at jeg ble litt tørr i munnen og småsvett da jeg senere stod i en annen skranke for å finne en løsning på dette og det eneste de ville ha var pengene mine som jeg ikke hadde. Hvordan skulle vi løse dette uten penger?

Var det ikke «all is well» jeg sa? Siden kofferten allerede var sendt, endte det med «hell i uhell». Etter en ganske lang telefonsamtale bak skranken fikk jeg beskjed om at jeg kunne dra avgårde, fordi det mest sansynlig ikke ville by på problemer på DENNE flyplassen Men at jeg i  »værste fall» kunne risikere å måtte betale for denne overvekten før den neste trekningen fra Oslo. «Supert! Da har jeg penger og kan betale for meg, så dette går helt fint!»

Puha! Det går som regel godt…

Og NÅ kommer egentlig POENGET: Denne episoden fikk meg til å tenke på noe komisk;

HVA OM ALLE PASSASJERER BLE BEDT OM Å TRØ OPP PÅ EN VEKT VED ANKOMST I FLYTERMINALEN?!?

Da ville du kanskje bli møtt med dette;

«God morgen. Jeg må be dem vennligst stille dem på vekten der.»

«Beklager, du har 12 kilo overvekt! Henvend dem i skranken der borte så kan du få betalt for din overvekt.»

«Jeg må be dem om å tenke nøye på hva du putter i kroppen din før neste reise, så vi kan unngå slik overvekt på våre flyvninger!»

«Ha en behagelig reise!»

Ville ikke DET være SUPERT!

Kanskje folk hadde blitt mer bevisste, ikke bare på hva de putter i kofferten sin, men på hva de putter i SEG SELV før de tar seg rundt i verden!

Lurer du på hva DIN kropp ønsker at DU skal putte i den av næring, kan du alltids begynne med å lytte til de signaler den gir deg gjennom dagen.

P.S Mine 6,6 kilo overvekt i kofferten er INGENTING sammenliknet med de 20 kiloene jeg hadde ekstra på kroppen min for tre år siden! Heldigvis var det ingen som stoppet meg for overvekt da, for DET hadde blitt dyr overvekt det!!

 

Kaja<3

 

 

Det er stengt for kommentarer.