Er du kjent med stemmen fra ditt indre?

Slipp deg løs! Foto: Kaja Wibe Fksdal

Slipp deg løs! Foto: Kaja Wibe Fiksdal

Du har kanskje hørt om det indre barnet, og lært deg å ta vare på det kjærlig og omsorgsfullt? Men hva med stemmen fra ditt indre? Er du kjent med den?

Jeg har de siste årene blitt bevisst på mitt indre barn, og forsøker å gi det omsorg og kjærlig oppmerksomhet hver dag. Jeg har lært meg og erfart at det indre barnet i meg vet hva som er best for meg. Det indre barnet forteller meg, eller gir meg signaler når noe er bra eller dårlig for meg. Jeg må bare lytte innover til denne indre stemmen, og sørge for at de behovene som mitt indre barn uttrykker blir tilfredsstilt.  Dersom jeg ikke gjør det, havner jeg fort i stress, irritasjon og mangel på kontakt med meg selv.

Men hva med stemmen fra mitt indre?
Ikke stemmen fra mitt indre barn, min indre stemme, som vet hva jeg trenger. Men den fysiske stemmen, som sier noe om hvem jeg er. Er jeg egentlig kjent med den? Har jeg kontakt med den stemmen, og er det den som kommer ut når jeg åpner munnen? Er det jeg sier og den stemmen jeg bruker autentisk med den jeg faktisk er?

Og hvordan er det for deg?

Jeg var på en fantastisk workshop i helgen med musiker og lydhealer Tal Zimra Coleman (www.innersound.no). Workshoppen heter «Journey to the tempel within». Og gjennom alt det interessante vi gjorde med blant annet meditasjoner, toning, lydhealing og chanting,  kom det noen tanker og ideer som satte igang mange spørsmål hos meg.

Hvorfor er det så skummelt for mange å synge?

Hvorfor holder vi igjen vår egen stemme i mange sammenhenger?

Hvorfor opplever mennesker frykt knyttet til det å skulle «åpne seg opp» og slippe stemmen fri?

Er vi så redde for å vise hvem vi er at vi ikke kan «dele lydene våre» med hverandre?

Hva er det ved vår kultur og i vår oppdragelse som gjør at mennesker «legger lokk på» sin egen stemme og begrenser bruken av den?

Kan noen forsvare at vi lærer å begrense stemmen vår og dermed oss selv, når resultatet av det i virkeligheten er frykt, skam samt blokkeringer og lidelser blant annet i halsen?

Jeg har ikke svar på alt dette. Men jeg vet og erfarte i helgen at det å slippe stemmen fri er viktig for å løse opp blokkeringer i kroppen, fysiske og følelsesmessige. Ved å bruke stemmen, for eksempel ved sang, chanting og toning kommer man i kontakt med seg selv, man kan få løst opp blokkeringer, og man blir rett og slett et gladere og friskere menneske! Lyden vi lager med stemmen skaper vibrasjoner i kroppen, helt inn på cellenivå, og kan redusere fysiske plager og faktisk redusere nedstemthet og depresjoner.

Det er ikke tilfeldig at «alle» som synger i kor «alltid» er så glade!!

Så mitt budskap er SYNG! Syng med den stemmen du har! Det gjør deg godt og det gjør andre glade! Garantert! Det at vi skal være stille, synes jeg vi må bort ifra, for det begrenser oss. Det begrenser oss i vår egen kropp og i vår egen utvikling som mennesker. Det samme gjør ideen om at alt skal være så fint og perfekt! Naturlig er mye vakrere enn perfekt!

Er du for sjenert til å synge bant andre, så syng i det minste i dusjen, i bilen, når du er alene, i skogen – hvor som helst! Har DU noen gang blitt sint fordi noen sang og uttrykte glede? Mest sannsynlig ikke. Så hva stopper deg?

Sett igang og syng og slipp løs stemmen fra ditt indre! Kanskje det bor en fantastisk sanger i dypet av din sjel?

Mantrasang med «Ahimsa» på Sola helsefarm annenhver søndag (oddetallsuker) gir deg full anledning til å synge og åpne opp i chakraene dine. Hvert ord i mantraene berører ulike deler av kroppen din. Dersom du tillater deg selv å virkelig delta og synge med, vil du føle deg full av energi og glede etterpå! Og kroppen din vil takke deg for at du slipper stemmen din fri…

Kaja<3

 

Det er stengt for kommentarer.